(+45) 51 91 13 40 info@jysk-bv.dk

Filterskift

Filterskift

Hvilke filter skal jeg vælge

Til dit anlæg har du mulighed for at vælge forskellige typer filtre afhængig af dit behov. Er du f.eks. overfølsom overfor pollen, kan anlægget monteres med et Pollenfilter, så du får et endnu sundere indeklima.
De filtre som Jysk Boligventilation leverer, er alle produceret i henhold til den nyeste standard ISO 16890. Standarden opdeler filtre i 4 forskellige grupper og hver gruppe er igen opdelt i forskellige klasser afhængig af, hvor godt de filtrerer partikler.

Når du bestiller filtre hos Jysk Boligventilation leverer vi en pakke som passer til ét års forbrug.

Standard filter – grov filter G4

Som standard leveres de fleste ventilationsanlæg med dette filter, som er et grovfilter i klasse G4. Filtret fjerner synligt støv og snavs fra luften. Filtret er opbygget som en måtte og er tilpasset så det passer direkte til dit anlæg. Filtret er opbygget så fiberstrukturen er åben på den blå side og bliver tættere på den hvide side. Filtret skal altid monteres med den blå side imod luftstrømmen.

Filtret giver en grov filtrering af partikler, men ønsker du en bedre filtrering kan anbefales et Pollenfilter eller et SafeAir filter.

Der skal anvendes 2 stk. filtermåtter til et filterskifte og den eksisterende filterramme kan genanvendes.

Det anbefales at skifte et standardfilter 4 gange om året.

POLLENFILTER – FINFILTER F7

Ønskes en finere filtrering af luften anbefales det at anvende et Pollenfilter. Et Pollenfilter er i klasse F7 og filtrerer større partikler og pollen, så du skaber det bedste indeklima for dig og din familie. Et F7 pollenfilter er også det rette filter hvis der er allergiker i hjemmet.

Pollenfilteret er opbygget som en kassette og passer direkte i dit ventilationsanlæg.

På dit ventilationsanlæg monteres ét Pollenfilter på friskluftforsyningen og et standardfilter monteres i udsugningen.

Det anbefales at skifte et Pollenfilter 2 gang om året.

SafeAir – ekstra fin filter F9

SafeAir filtret ligger i klasse F9 og er et ekstra fin filter der fjerner ca. 63% af de skadelige partikler fra luften.

Med SafeAir filtres endnu flere sundhedsskadelige partikler fra og du opnår et renere og sundere indeklima i din bolig. Filtret er opbygget som en kassette og passer direkte i dit ventilationsanlæg.

På dit ventilationsanlæg monteres ét SafeAir filter på friskluftforsyningen og et standardfilter monteres i udsugningen.

Det anbefales at skifte et SafeAir filter 2 gang om året.

SafeAir Plus- med kulfilter F9

Oplever du lugtgener indendørs, f.eks. fra naboens brændeovn, nærliggende industri og trafik etc. kan lugten føres ind i huset via den luft ventilationsanlægget blæser ind i boligen.

Hvis du vil slippe for den generende lugt kan anvendes et SafeAir Plus filter. Et SafeAir Plus filter har samme specifikationer som et SafeAir filter klasse F9, men indeholder også et aktivt kulfilter der filtrere den uønskede lugt fra. Afhængig af type ventilationsanlæg leveres SafeAir Plus som et sammenbygget filter eller som et SafeAir filter + en Kulfilter måtte tilpasset anlægget.

Det anbefales at skifte et SafeAir Plus filter 2 gang om året.

Pollen/kulfilter F7

Oplever du lugtgener indendørs, f.eks. fra naboens brændeovn, nærliggende industri og trafik etc. kan lugten føres ind i huset via den luft ventilationsanlægget blæser ind i boligen.

Hvis du vil slippe for den generende lugt kan anvendes et Pollen/kulfilter. Et Pollen/kulfilter har samme specifikationer som et Pollenfilter klasse F7, men indeholder også et aktivt kulfilter der filtrerer den uønskede lugt fra. Filtret leveres som en enhed klar til at montere i anlægget.

Det anbefales at skifte et Pollen/kulfilter 2 gang om året.

Kulfilter måtte

Oplever du lugtgener indendørs, f.eks. fra naboens brændeovn, nærliggende industri og trafik etc. kan lugten føres ind i huset via den luft ventilationsanlægget blæser ind i boligen.

Hvis du vil slippe for den generende lugt kan anvendes et Kulfilter opbygget som en måtte. En kulfilter måtte skal altid anvendes sammen med et filter der fjerner støv og snavs da en kulfilter måtte kun fjerner den uønskede lugt. Filtret leveres i mål tilpasset til direkte montere i anlægget.

Det anbefales at skifte en Kulfilter måtte 2 gang om året.

Kontakt os

Har du spørgsmål eller kommentarer? Benyt dig af formularen her på siden, og vi vil vende tilbage til dig hurtigst muligt.


Ved bestilling

Vil du afgive en bestilling? Benyt dig af bestillingsformularen herunder